Lifestyle-enquete.nl

Waarom een auto leasen vaak de beste optie is

Ik lease al jaren mijn auto’s met full operational lease bij Superlease. En dat bevalt echt heel erg goed. Zowel privé als zakelijk is leasen voor mij echt de ultieme uitkomst. Dat heeft met allerlei redenen te maken, die ik je in dit stuk zal uitleggen. Dus als het tijd is voor een nieuwe auto, lees vooral verder. Misschien is een lease wel precies de optie die past bij jou.

Welke leasevorm past bij jou?

Er zijn verschillende vormen van leasen. Tegenwoordig is het gemakkelijk zakelijk leasen elektrische auto of auto op benzine zo geregeld, maar ook privé leasen wordt steeds populairder en makkelijker. Je hebt daarbij de keuze uit een full operational lease of een financial lease. Bij een full operational lease huur je de auto van de huurmaatschappij. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, en hoeft je verder geen zorgen te maken. Dat betekent dat eigenlijk alles geregeld is. Je hoeft je geen zorgen te maken over zaken als verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. Je betaalt een vast bedrag per maand en eventueel brandstof of elektriciteit. En na de leaseperiode kun je weer een nieuwe auto nemen.

Een financial lease is een huurkoop

Naast een full operational lease, zijn er ook mogelijkheden om een financial lease te nemen. Dan ben je aan het einde van de leaseperiode eigenaar van de auto. Het is dus als het ware een huurkoop. Bij huurkoop komen wel extra kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van jouw auto. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor belastingen en verzekeringen, en moet je vooraf een aanbetaling betalen. Aan het eind van de lease betaal je een afgesproken bedrag om eigenaar te worden. Een alternatief voor een financial lease is het afsluiten van een lening bij de bank om je nieuwe auto mee te bekostigen.

De voordelen van operational lease

Een full operational lease heeft voordelen ten opzichte van het kopen van een auto, maar ook ten opzichte van financial lease. Voor autoliefhebbers is deze vorm van leasen absoluut een genot, omdat je na de leaseperiode van 1 tot een paar jaar weer een nieuwe auto kunt rijden. Zo kun je steeds nieuwe auto’s rijden en het aanbod op de markt ontdekken. Zo blijft rijden altijd leuk. Daarbij komt de zekerheid die zo’n constructie biedt. Ongeluk? Kleine schade of onderhoud nodig? Geen probleem. Je brengt je auto naar de garage en het wordt allemaal vergoed. Je weet altijd waar je aan toe bent met een operational lease.

Nooit meer een auto kopen

Je maandbedrag is natuurlijk hoger als je voor een lease gaat, maar dat betekent wel dat je zekerheid en rust hebt. Je hebt nooit onverwachte kosten aan je auto. En juist die onverwachte kosten komen vaak zo zwaar binnen. In mijn huis hebben dingen in ieder geval de neiging om vlak na elkaar kapot te gaan. Met een lease voorkom je financiële problemen door onverwachte kosten. En dat is mij wel een iets hoger maandbedrag waard. Kijk online voor de opties voor jou!

Ook interessant!

De verschillende soorten landbouw in Nederland

Waarom schrijven goed voor je is

Tips om jouw woonkamer af te maken

De beste tuintips voor beginners

De redenen om een dagboek bij te houden