Lifestyle-enquete.nl

Tips om jouw woonkamer af te maken

Nadat je woonkamer is geverfd, de vloer erin ligt en de meubels gekozen zijn, voelt het nog steeds niet als een samenhangend geheel. Decoratie maakt het af. Op de vensterbanken en aan de muren, zoals bijvoorbeeld muurdecoratie industrieel of in een andere stijl, zijn enkele mooie opties. De juiste decoratie maakt jouw huis persoonlijk. En dat kan echt van alles zijn. In dit stuk neem ik je mee door de verschillende opties die je hebt om je jouw woning echt af te maken. Dus als jij gaat verhuizen, of gewoon een nieuwe look wilt creëren in jouw woonkamer, lees vooral verder.

Een persoonlijke touch creëren is niet moeilijk

Veel mensen hebben enorme foto’s aan hun muur hangen van bijvoorbeeld kinderen of kleinkinderen, of van hun huisdieren. Ik vind dat altijd wel heel erg schattig, maar mooi is het zeker niet altijd. Je kunt ook een persoonlijke touch geven aan je woonkamer door het anders aan te pakken. Foto’s zijn natuurlijk leuk en belangrijk, maar mijn tip is om deze in kleiner formaat neer te zetten of op te hangen. Zo heb je ruimte over andere mooie decoraties te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoratie industrieel, of een mooi kunstwerk. Staat erg mooi. Hetzelfde geldt wat mij betreft overigens voor kunstwerken van je kinderen die op de basisschool zitten. Leuk om ze een plek te geven, maar met mate.

Een professionele foto om je muur af te maken

Een lege witte muur is saai, en een muur vol met foto’s van je kinderen en vakantiekiekjes is nou ook niet helemaal wat je wil. Dus wat zijn verder goede opties? Een van de ideeën die ik altijd mooi vind: professionele foto’s in hoge kwaliteit. Professionele foto’s kunnen gaan over welk onderwerp je maar wil. Je kunt gaan voor een mooie landschapsfoto in de bergen van je vakantieland, van een mooi meer, voor foto’s van wilde dieren of juist iets heel anders, rustigs. Afhankelijk van hoe je de rest van je huis hebt ingericht, kun je gaan voor een zwart-wit foto of juist iets heel kleurrijks.

Foto’s op verschillende ondergronden

Er zijn veel verschillende soorten stijlen foto’s mogelijk, maar de manier waarop je een foto laat printen maakt ook een groot verschil qua uiterlijk. Je kunt foto’s laten printen op canvas, dat is vrij standaard. Je kunt een foto achter glas plaatsen, of zelfs op acrylglas. Verschillende manieren om te printen maken voor totaal verschillende effecten. Met fotografie kun je werkelijk alle kanten op, en veel bekende fotografen bieden hun foto’s aan om te printen.

Andere creatieve opties voor muren

Als je geen foto wil ophangen, zijn er allerlei andere opties waar je voor kunt gaan. Denk aan wanddecoratie industrieel, of met andere effecten. Van een wereldkaart uit metaal uitgesneden tot bloemen en industriële effecten. Het aanbod wanddecoraties is groter dan ooit tevoren. Kijk online voor de vele opties die er zijn, en vind de wanddecoratie die bij jouw stijl en woning past. Dus of je nu voor een kunstwerk, foto of ander type decoratie voor aan de wand gaat, opties zijn er genoeg.

Ook interessant!

De verschillende soorten landbouw in Nederland

Waarom schrijven goed voor je is

De beste tuintips voor beginners

Waarom een auto leasen vaak de beste optie is

De redenen om een dagboek bij te houden