Lifestyle-enquete.nl

De beste tuintips voor beginners

Tuinieren is echt een hele leuke activiteit waar je veel uit kunt halen als mens. Denk bijvoorbeeld aan een eigen moestuin achterom, of gewoon de bloemen en planten die je mooi vindt, zodat jij optimaal van je tuin kunt genieten. Niemand zit te wachten op een stenen terras zonder groen in zijn tuin. Nou ja… bijna niemand tenminste. Groen is goed voor je. Fleur je tuin op door bijvoorbeeld een meerjarig bloemenmengsel bestellen in uiteenlopende kleuren. Opties zijn er zat. Maar veel beginners weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Daar ga ik je in dit stuk verder mee helpen. Dus lees vooral verder als jij een beginnende tuinier bent.

De juiste indeling van je tuin vinden

Als je begint met het inrichten van je tuin, is het vinden van de juiste locatie voor de verschillende onderdelen van je tuin een must. Waar ga je altijd zitten? Maak daar een terras. Waar kijk je naar vanuit het terras? Ik vind het altijd fijn als ik de levendige natuur in mijn tuin kan zien vanaf het terras. Als je constant tegen je planten enzo aankijkt, is de kans dat je het laat gaan en het onderhoud achterstallig blijft een stuk kleiner. Veel tuinen hebben ook een grasveld. Graszaad De vakhandel vind je achter de link. Zeker handig als je bijvoorbeeld kinderen hebt die in de tuin spelen.

De positie van de zon is belangrijk

Het licht van de zon beweegt zich gedurende de dag door jouw tuin. Door schuttingen en huizen die in de weg staan, krijgen verschillende delen van de tuin allemaal maar een beperkte hoeveelheid zon iedere dag. Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoeveel zon er op de verschillende plekken in jouw tuin komt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste planten op de juiste plek zet. Sommige planten, bomen en gewassen hebben heel veel zon nodig. Andere doen het juist beter in de schaduw. Informeer jezelf voor een gezonde tuin!

Het bewerken van de grond

Of je nu in je eigen tuin wat rotzooit met planten en gewassen, of je een professionele boer bent op grote schaal, grond is heel erg belangrijk. Als de grond niet vruchtbaar genoeg is, gaat er simpelweg niets groeien. Dus het bewerken van de grond is essentieel. Het is belangrijk dat er in de aarde voldoende voedingsstoffen zitten en dat de grond makkelijk water kan opnemen en overtollig water kan afvoeren.

Kies de juiste planten voor jouw tuin

Stel nou jouw tuin krijgt weinig zon. Dan is het niet slim om planten en bloemen te kiezen die juist wel gedijen bij grote hoeveelheden zon. Je kunt natuurlijk spelen met posities, maar sommige tuinen liggen gewoon ongelukkig. Je moet daar de keuze voor planten, bloemen en gewassen gewoon op aanpassen. Een andere optie is er niet.

Voeren, voeren en nog eens voeren

Veel mensen denken na het inzaaien en af en toe water geven dat ze wel klaar zijn met het tuinieren. Maar het is ook belangrijk dat je de planten voert, zodat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Tuinieren is leuk, maar kan veel werk zijn. Succes met jouw nieuwe tuin!

Ook interessant!

De verschillende soorten landbouw in Nederland

Waarom schrijven goed voor je is

Tips om jouw woonkamer af te maken

Waarom een auto leasen vaak de beste optie is

De redenen om een dagboek bij te houden